«Νεο προγραμμα καταρτισης ωφελουμενων στο πλαισιο της πραξης: «Προωθηση της απασχολησης μεσω προγραμματων κοινωφελους χαρακτηρα (ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ) Α’ κυκλος»

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το πρόγραμμα κατάρτισης ωφελουμένων κοινωφελούς εργασίας στους 17 Δήμους Θύλακες Ανεργίας, που αποτελεί μέρος της Δημόσιας Πρόσκλησης 7/2016 του ΟΑΕΔ, με τίτλο: «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ 17 ΔΗΜΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ) ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΓΙΑ 3.737 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Α΄ΚΥΚΛΟΣ)».

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στους 3.737 ωφελούμενους που επέλεξαν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης της ως άνω Δράσης, στις Περιφερειακές Ενότητες των 17 Δήμων θυλάκων υψηλής ανεργίας, όπου οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν επί 8μηνο και περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 120 ωρών, που συνίσταται σε: 100 ώρες Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Επιπλέον, παρέχεται πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση των προσόντων των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων ανέργων, μέσω ενεργειών κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων.

Η κατάρτιση θα παρέχεται μία φορά την εβδομάδα εντός ωραρίου εργασίας των ωφελουμένων, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι ωφελούμενοι θα απασχολούνται στο Δήμο στον οποίο έχουν επιλεγεί.

Το ΚΕΚ LOGICA θα συμμετάσχει ως πάροχος κατάρτισης στα πλαίσια του προγράμματος αυτού και θα υλοποιήσει καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ανέργων, με πιστοποίηση από αναγνωρισμένους φορείς.

Επιπλέον, αναμένεται σύντομα η δημοσίευση της πρόσκλησης στα πλαίσια του Β΄ κύκλου των ίδιων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην οποία το ΚΕΚ LOGICA επίσης θα συμμετάσχει ως πάροχος κατάρτισης.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι τα εξής:

1) Βεβαίωση από τον Δήμο ότι απασχολείται στο συγκεκριμένο Δήμο στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 7/2016 πρόσκλησης του ΟΑΕΔ

2) Αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή του διαβατηρίου

3) Τον Αριθμό της αίτησης συμμετοχής  στη δράση

 

Αν είσαι ωφελούμενος του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα (ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ) Α’ κύκλος και έχει επιλέξει να παρακολουθήσεις πρόγραμμα κατάρτισης, επικοινώνησε τώρα με το ΚΕΚ LOGICA και δήλωσε συμμετοχή!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s